Progresivna
multifokal
stakla

Zašto progresivna stakla?

U narodu poznata “staračka dalekovidost” ili stručno zvana presbiopija je pojava koja se javlja kod svih ljudi na svetu nakon 40.godine a sada I sve ranije zbog načina na koji živimo I uticaja pametnih uređaja. Često se dešava da tada osobe imaju potrebu za više pari naočara jedne za blizinu, druge za srednju udaljenost, treće za daljinu, zatim sunčane naočare itd.

Umesto da nosite sa sobom toliko naočara, najbolje rešenje za presbiopiju su progresivna ili multifokalna stakla. Progresivna stakla objedinjuju dioptrije za sve daljine sa postepenim prelaskom od najniže (za daljinu) do najjače (za čitanje) a da se ti prelazi ne vide na samom staklu već staklo izgleda kao I staklo sa jednom dioptrijom.

Multifokalna stakla mogu stvarati zamućenje kod perifernog vida, I zato je često potrebno više vremena da se oko navikne pod kojim uglom je potrebno gledati koju daljinu.

Jako bitna stvar kod prihvatanja progresivnih stakala je stvaranje navike za laganim pomeranjem glave a ne samo očiju I pronalaženja odgovarajuće dioptrije koja je u tom trenutku potrebna. Što se tiče nošenja progresivnih stakala najbolje je što ranije početi sa korišćenjem, dok su oštećenja vida manja I čovek se lakše navikava u ranijim godinama I čim primeti da ima potrebu za više pari naočara. 

Navikavanje na progresivna stakla je najbolje početi u kućnim uslovima I prostorijama koje poznajete. Blage vrtoglavice su moguće u prvim danima jer je potrebno da se centar za ravnotežu navikne na drugačiji vid. Koliko je vremena potrebno da se naviknete zavisi od osobe do osobe, neko  se navikne za par dana dok je nekome je potrebno mnogo više vremena. Najbitnije je da ne odustajete I da ih ne kombinujete sa starim naočarima kako bi se oko što pre naviklo na korišćenje multifokalnih stakala.

Postoji nekoliko varijanti progresivnih stakala: obična stakla sa zaštitnim slojem, foto progresivi (foto gray ili foto brown), kao I obojena sunčana progresivna stakla.

Kod nas u optici možete pronaći stakla domaćih proizvođača kao I stranih brendova kao što su francuski Essilor I japanska Hoya.

Isporuka na teritoriji Srbije

Proizvode dostavljamo na teritoriji cele Srbije posredstvom kurirske službe. Dostava se naplaćuje po važećem cenovniku kurirske službe koja dostavlja paket.
Troškove dostave plaćate kuriru prilikom preuzimanja pošiljke.

Plaćanje pouzećem

Plaćanje se vrši u trenutku isporuke proizvoda.
Sve naočare dolaze sa tvrdom futrolom za čuvanje naočara i vodimo računa da se paket ne ošteti prilikom dostave.

Pouzdan kvalitet

Odličan kvalitet naočara i optimalan spoj udobnosti i zaštite. Naše naočare izrađujemo na mašini najnovije generacije proizvođača Huvitz koji je jedan od vodećih proizvođača mašina za ugradnju dioptrijskih sočiva.

Veliki izbor

Mogućnost odabira okvira za naočare je zaista velika. Asortiman naočara se neprestano obnavlja, prateći aktuelne svetske trendove, jer pored toga što čuvaju i poboljšavaju naš vid, naočare su neizostavan modni detalj.

Korpa